About Paranix

Paranix has listed the most frequently asked questions hereunder. If your question is not answered, feel free to contact us.

Wat is het verschil tussen Paranix en producten op basis van insecticiden?

In tegenstelling tot producten op basis van insecticiden bevat het Paranix-assortiment geen insecticiden. Het werkt puur fysisch. Daarom kunnen hoofdluizen niet resistent worden tegen één van de bestanddelen.

Heeft Paranix mogelijke bijwerkingen?

De Paranix-behandelingen bevatten geen chemische bestanddelen. Bijwerkingen blijven beperkt, maar zijn niet onmogelijk: jeuk en irritatie rond de ogen, afschilfering van de hoofdhuid, contactirritatie en roodheid van de hoofdhuid, oren of nek. Als algemene voorzorgsmaatregel raden wij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven aan om een apotheker of een arts te raadplegen.

Mag ik de Preventieve Spray van Paranix elke dag gebruiken?

Ja, het is klinisch bewezen dat de Preventieve Spray van Paranix een veilige en doeltreffende bescherming biedt tegen hoofdluizen. Tijdens een epidemie kunt u de Preventieve Spray elke dag gebruiken om een besmetting te voorkomen.

Vanaf welke leeftijd mag Paranix gebruikt worden?

Paranix Shampoo is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Paranix Spray/Lotion kan worden gebruikt vanaf de leeftijd van 6 maanden.

Wat als ik na de eerste behandeling met Paranix nieuwe hoofdluizen vind?

Vergeet niet dat neten zich tijdens uw eerste behandeling kunnen vasthechten. Het is dus mogelijk dat u last hebt van nimfen of babyluizen in uw haar. Geen reden tot bezorgdheid! Nimfen worden pas na 10 tot 12 dagen volwassen. Voor die tijd voeden ze zich met bloed om in leven te blijven, maar kunnen ze zich nog niet voortplanten. Behandel uw haar een tweede keer en alle hoofdluizen en neten verdwijnen. Een andere mogelijkheid is dat uw haar opnieuw besmet is. Dit is waarschijnlijk het geval als u volgroeide hoofdluizen vindt van meer dan 2 mm omdat nimfen kleiner zijn dan volwassen hoofdluizen. Als die luis een vrouwtje is, heeft ze mogelijk opnieuw eitjes gelegd. In dat geval moet u uw haar opnieuw behandelen met Paranix.

Hoe vaak mag ik Paranix gebruiken?

U mag Paranix zo vaak gebruiken als u wenst. Normaal gezien volstaan 1 of 2 (afhankelijk van het gekozen product) behandelingen om verlost te raken van de hoofdluizen. Toch is het mogelijk dat mensen die behandeld zijn, opnieuw hoofdluizen krijgen via andere onbehandelde personen. In dat geval kunt u Paranix zonder enig risico opnieuw gebruiken. Het zal weer even doeltreffend werken.

Hoeveel behandelingen zijn nodig om verlost te raken van hoofdluizen?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het type behandeling dat u kiest. Met Paranix Spray (of Lotion) volstaat één behandeling van 15 minuten (inclusief grondig kammen) in de meeste gevallen om verlost te geraken van hoofdluizen. Wij raden u aan om uw behandelde kind opnieuw te controleren op hoofdluizen na 7 dagen en de behandeling indien nodig te herhalen (als u nog levende hoofdluizen vindt).

Met Paranix Shampoo zijn twee behandelingen van 10 minuten aanbevolen. Kam het haar grondig om zeker te zijn dat alle eitjes uit het haar zijn verwijderd.

Hoe werkt Paranix?

Alle Paranix-producten hebben een dubbele fysische werking. Ze doden zowel hoofdluizen als hun eitjes. Paranix Spray (of Lotion) en Paranix Shampoo verstikken hoofdluizen en hun eitjes en drogen ze uit.

Waar kan ik Paranix kopen?

Paranix is te koop in apotheken.